Fördomar ...

Allmänt | 2014-06-29 | 22:21:00 Kommentera här! » 0 st

Idag märker jag så tydligt hur annorlunda mmänniskor beter sig av att jag lägger mig på deras nivå. Att de "utåt sett tuffa svarta killarna" som steg på tåget i Falköping är de som ropar HejDå när de stiger av i Stenstorp och jag vinkar tillbaka, får då 3 armar vinkandes tillbaka åt mig. Killen som verkar ha narkotika i kroppen och betedde sig udda kommer tillbaka mot tåget i Falköping,  precis när jag stängt dörrar. Han får gå till mig längst bak och det visar sig att han glömt att checka ut sin kontoladdning. Jag får ett leende och en klapp på axeln och ett snällt hejdå eller ha det så bra.  Minns inte vilket det var men det gjorde mig glad.
 
 

Videoblogg

Allmänt | 2014-06-29 | 16:45:21 Kommentera här! » 0 st

 
 
 

Jobbelijobb

Allmänt | 2014-06-26 | 21:24:00 Kommentera här! » 0 st

 
 
 
 

Dagen!!

Allmänt | 2014-06-24 | 02:54:00 Kommentera här! » 0 st

Först ett bombhot på centralen... Sedan började min arbetstid 15.45 så avspärrningar var hävda när jag kom till jobbet. 2 kungsbacka följt av en vända till Töreboda
 Dessa cyklar,  ja vad ska man säga... :-(
 

LEK INTE MED EL !

Allmänt | 2014-06-16 | 02:10:15 Kommentera här! » 0 st

Jag tänkte ta upp detta med el, som många av er säkert läst idag så blev en 15årig flicka svårt skadad i förrgår natt då hon fick den fantastiskt idiotiska idén att klättra upp till elledningen över järnvägsspåret vid Vänersborg. I tråden finns mellan 15000-16000v i tråden vilket oftast i dessa fall varit dödande. Hon vårdas nu på Linköpings sjukhus och jag hoppas vid min Gud att hon överlever. Jag känner att det pratas aaaaalldeles för lite om just el och hur mkt det kan drabba oss illa. Vid en sådan här händelse syns det inte alltid utanpå personen att man är brännskadad, men inuti kroppen kan organ fått sig ordentlig omgång och som tidigare nämnt, vid de flesta fall då människor kommit i kontakt med järnvägsel så har de dött. Vad kan vi göra för att förebygga detta då... ?! Jo, jag såg ett program på youtube tror jag sänt på Nyhetsmorgon angående en kille som tillsammans med sina kompisar tyckte det var en bra idé att klättra upp på ett tåg, killen fick fruktansvärda inre brännskador men överlevde, han har däremot minneslucka från ca 10 min innan händelsen skedde tills att han hämtades av ambulanspersonal. Vad som skedde däremellan lär han aldrig minnas- Jag har kommit i kontakt med ett eluttag i hemmet en gång, fastnade i yttaget med handen en stund (elen gör kroppen strömledande så kraften gör att man sugs fast). Det ansåg jag som obehagligt och undrade om jag levde efteråt, jag gjorde aldrig om det,, det räckte för mig då jag avskräcktes att ens närma mig en sådan upplevelse igen,, men kanske bör skolor ta sitt ansvar och visa ungdomar det där avsnittet från nyhetsmorgon för att uppmärksamma och förebygga? Ja jag vet inte, men det är så fruktansvärt farligt att inte ta elektricitet på allvar. Jag arbetar på järnvägen så jag vet riskerna, MEN, det är inte samma sak som att alla andra gör det.

 

 

För första ggn åker jag Borås-Herrljunga -Uddevalla

Allmänt | 2014-06-14 | 17:52:00 Kommentera här! » 0 st

 

Ingen lösning på tågkonflikten

Allmänt | 2014-06-13 | 02:35:24 Kommentera här! » 0 st

MALMÖ. Den pågående tågkonflikten fortsätter och därmed också problemen för tiotusentals resenärer.

Seko nobbade medlarnas bud i dag. Och flera andra fackförbund har varslat om sympatiåtgärder.

Parterna i den pågående tågkonflikten, fackförbundet Seko och arbetsgivarorganisationen Almega, står långt ifrån varandra och medlarna presenterade under eftermiddagen konkreta lösningsförslag.

Seko beslutade att säga nej till budet, som eftersom det sknade lösningar på "missbruket av timanställningar".

– Vi trodde att det skulle finnas någonting, men det är soprent, säger Sekos förbundsordförande Janne Rudén.

"Vi har under förhandlingarna... varit väldigt tydliga med vad som krävs för att vi ska kunna komma överens om ett avtal. Medlarna har i sitt bud inte lyckats fånga in någon av våra kärnfrågor", skriver avtalssekreterare Valle Karlsson i ett pressmeddelande.

Budet ska ha inneburit en begäran om att avbryta konflikten, och att nya förhandlingar därefter ska återupptas lokalt med Veolia i Sydsverige.

– Vi svarade ja på det och Seko svarade nej, säger Beata Hammarskiöld, förhandlingschef på Almega.

TT: Hur ser du på det?

– Jag är oerhört besviken. Om vi inte ska förhandla med varandra, hur ska vi då kunna lösa det här?

Nu kan strejken komma att utvidgas.

– Risken har ökat väsentligt, säger hon.

Flera andra fackförbund har varslat om sympatiåtgärder. Exempelvis blockerar Hotell- och restaurangfacket all cateringservice till SJ från den 25 juni. Och från morgonen den 26 juni lägger IF Metall ned allt arbete vid verkstaden på Strömma Turism & sjöfart.

Konflikten gäller fackets krav på ett tak på hur många timmar som tågoperatören Veolia får täcka upp med timanställda och ett centralt avtal om att timanställda, som arbetat ett år, ska erbjudas tillsvidareanställning.

TT
12 juni 2014  20:22
 

Elever - Nya tågvärdar

Allmänt | 2014-06-12 | 00:25:00 Kommentera här! » 0 st

Igår och idag har jag haft elever med mig, nya tågvärdar har sina första övningsturer nu och det är riktigt roligt att lära upp dem om hur vi arbetar ombord. Igår jobbade vi 13.45-00 och idag 14-20. Jag är helt slut, det blir mkt info som jag går igenom med dessa två, de har ej haft fordonsutbildning än så vi har gått igenom det mesta som gäller ombord angående Nattvilor,  övertidsersättning,  visering av biljetter,  zongränser mm. I morgon jobbar jag själv igen, 15.45-23.30. Är Sååååå trött i kroppen, tänkte att jag kanske orkar lite mer jobb och fler dagar i streck,  men icke. I morse var det tungt så jag måste tänka mig för i fortsättningen. 
 
 

Funkar ganska fint att gå på timavtal

Allmänt | 2014-06-06 | 16:45:00 Kommentera här! » 2 st

 

Från ledig till 10,5 h jobb

Allmänt | 2014-06-04 | 12:35:05 Kommentera här! » 0 st

Ja det är lite såhär det fungerar för min del, jag jobbar när jag behövs. Och idag blir det bara pendelåkning, 2 Alingsås o 3 eller 4 Kungsbacka,  minns inte riktigt. 14.40-01. Scully får umgås med mofa medan jag tjänar pengar, kan inte gärna tacka nej till så många timmar.
 

Uppbemannade, men oj så lugnt till och från Älvängen

Allmänt | 2014-06-02 | 14:49:00 Kommentera här! » 0 st

Dagen började med en vända till Strömstad 
 
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se