Jag trodde det var slut på dödsleken nu

Allmänt | 2013-12-14 | 21:06:15 Kommentera här! » 0 st

Bild: Arkivbild: Jonas Lindstedt
 

Saknad 16-åring hittad efter sökinsats

En 16-årig pojke anmäldes saknad natten till lördag efter att ha åkt utanpå ett pendeltåg från Lindome. Efter en massiv sökinsats dök pojken till slut upp på Centralstationen på lördagsmorgonen.

 

Det var vid fyra-tiden natten till lördag som polisen fick larmet. En 16-årig pojke hade tjuvåkt utanpå pendeltåget mellan Lindome och Göteborg. Pojken ska ha stått längst bak på tåget. Men när pojkens kompisar inte fick någon kontakt med honom larmade de polisen.

 

Över 30 personer från polisen gav sig ut sökte längs spåret. Och ett par timmar senare, vid åttatiden, fann polisen pojken vid Centralstationen i Göteborg. 16-åringen ska själv ha kontaktat polisen när han insåg att var anmäld som saknad. Polisen ska nu höra 16-åringen som uppges vara oskadd.

 

Jarl Samuelsson är tågansvarig på Västtrafik.

– Det är bara tur att killen inte råkade illa ut. Det här tågen går i 160 kilometer i timmen. Och det var halt och det var mörkt. Vi får hoppas det här var en engångsföreteelse, säger Jarl Samuelsson.

 

Just Kungsbackapendeln har tidigare varit utsatt för tjuvåkande personer. 2011 rapporterades flera incidenter där personer tjuvåkte utanpå tågen. Västtrafik har därför försökt att hitta liknande lösningar som på spårvagnarna, där man omöjliggör för folk att stå framför och bakom vagnarna. Men på grund av arbetsmiljöskäl, vid till exempel rengöring och reparationer, har det inte varit möjligt att göra så med pendeltågen.

Jarl Samuelsson ser allvarligt på nattens händelser.

– Det är jättefarligt att bara befinna sig i spårmiljö. Dessutom är det olagligt.

 

 
 
 
 
 

Kommentarer

Namn:
Kom ihåg

E-mejl: (endast för mig)


WWW:


Kommentar:




Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se